Travel Inspo

Forestis Dolomites: umetnost jednostavnosti

Dok jurimo da ispunimo sve obaveze sa to-do liste i borimo se sa haotičnošču svakodnevnog života, sanjarimo o usporenom ritmu, tišini, spokoju i punjenju baterija u prirodi. Možemo li se složiti da je mir novi, ultimativni luksuz?

Forestis Dolomites

Ušuškan među gustom šumom četinara, na južnoj padini planine Plose sa koje se u svim pravcima pruža pogled na impresivne masive Dolomita (proglašene UNESCO svetskom baštinom 2009. godine), nalazi se wellness hotel Forestis Dolomites. Smešten je u mestu Bresanone koja pripada provinciji Bolcano u italijanskoj regiji Trentino-Alto Adiđe, blizu granice sa Austrijom.

Ovaj hotel osmišljen je upravo kao svojevrsni retreat, luksuzno utočište za isceljenje tela, uma i duše.

Lokacija na kojoj se nalazi hotel, na 1800m nadmorske visine, u prošlosti bila je predviđena za izgradnju vazdušne banje zbog izuzetno blagotvornih svojstava vazduha. Danas, hotel svoju filozofiju bazira upravo na skladu sa prirodom i holističkom pristupu u cilju unapređenja psiho-fizičkog zdravlja.

Koncept Forestis hotela bazira se na 4 elementa iz prirode u koju je uronjen: voda (izvorska),  svež planinski vazduh, sunce i umerena klima.  Ovi elementi reflektovani su  kroz arhitektonske izbore i dizajn ovog hotela, kao i kroz upotrebu autentičnih materijala. Kamen, staklo i drvo – stvaraju savršenu harmoniju sa okolinom i svojevrsno utočište za odmor. Minimalističko uređenje u neutralnim bojama, prozori od poda do plafona duž celog zida i prostane terase sa ležaljkama, sav fokus prepuštaju panoramskom pogledu na veličanstvene dolomitske masive i dodatno doprinose osećaju povezanosti sa prirodom. Buđenje uz ovakav pogled je sasvim sigurno neprocenjivo iskustvo.

Za dodatnu dozu uživanja, gosti mogu zakazati jedan od signature Forestis spa tretmana, zaplivati u unutrašnjem ili bazenu na otvorenom, ili potpuno opustiti um u jednoj od tihih spa soba.

Restoran hotela je takođe pažljivo uklopljen u Forestis koncept – od ambijenta koji pruža udobnost i privatnost svakom gostu do jelovnika koji koristi prirodne sastojke dobavljene od lokalnih proizvođača i spaja staru tradiciju sa kreativnošću modernog kulinarstva. Glavni kuvar Roland Lamprecht dobitnik je mnogih internacionalnih nagrada, a ljubav prema prirodi prenosi kroz svoje autentične kulinarske kreacije.